UFBF visited the picturesque Chernihiv region

January 8, 2024 by
Анастасія Ступаченко

Українська Федерація Банків Продовольства з робочим візитом у складі голови правління фонду Дмитра Шкрабатовського та члена правління Артура Стратійчука побували на мальовничій Чернігівщині. 

Цей регіон з перших днів війни перебуває під постійними обстрілами російської артилерії та авіації. За 2023-й рік ворог випустив по області понад 14 тисяч боєприпасів. За словами голови Чернігівської ОДА В’ячеслава Чауса наразі там найбільше страждає прикордоння. 

 «Там точиться справжня війна. ЗСУ намагаються протидіяти проникненню ДРГ», - В’ячеслав Чаус, голова Чернігівської ОДА. Тож гуманітарна допомога продовжує бути актуальною як ніколи. Українська Федерація Банків Продовольства вже рік як підтримує мешканців Чернігівщини. У 2023-му році понад 24-ри тисячі людей отримали продуктові набори.

 «Зараз люди починають ще більше повертатися додому. Якщо говорити про Чернігівщину загалом, то близько 20-ти тисяч жителів потребують гуманітарної допомоги . Тому я вдячний Українській Федерації Банків продовольства за вашу безцінну допомогу, - В’ячеслав Чаус, голова Чернігівської ОДА.

 Також завітали до наших партнерів ГО Лицарський Хрест на склад, познайомилися з фахівцями організації та обговорили нашу співпрацю.

 «Щиро дякуємо ГО «Лицарський хрест» за вашу плідну роботу, за те що ризикуючи власним життям, розвозите продуктові набори у небезпечні території. Пишаюся нашою співпрацею», - Дмитро Шкрабатовський, голова правління УФБП.

 «УФБП є одним з найважливіших партнерів нашої організації. Вже більш ніж рік, завдяки допомозі Української Федерації Банків Продовольства, тисячі мешканців Чернігівщини отримають продуктову допомогу. Ми доставляємо цю допомогу у найбільш постраждалі громади прикордоння Чернігівщини, які знаходяться під щоденними обстрілами з боку ворога. Це дійсно неоціненна допомога для людей похилого віку, людей з інвалідністю, інших вразливих категорій, яких ворожа агресія залишила на межі голоду та виживання. Були дуже раді візиту УФБП на Чернігівщину і сподіваємось на подальше плідне партнерство», - Оксана Тунік-Фриз, голова «ВГО Лицарський хрест». 

Дякуємо Оксана Тунік-Фриз та Viacheslav Chaus за таку важливу зустріч!