Конгрес FEBA 2023

Представники УФБП відвідали щорічний конгрес FEBA, який цьогоріч відбувся в Мадриді
2 жовтня 2023 р. від
Валерія Сігуля

Цьогоріч щорічний конгрес FEBA пройшов у Мадриді. Представниками нашої організації на цьому заході були Голова Правління Української Федерації Банків Продовольства Дмитро Шкрабатовський та член Наглядової ради нашої організації Андрій Топчій.

Непересічною подією стала зустріч учасників конгресу з її Величністю Королевою Іспанії Софією, яка приділяє багато уваги благодійній та громадській діяльності, питанням захисту людей, які потребують гуманітарної допомоги.  Дмитро Шкрабатовський передав її Величності малюнки українських дітей, які символізують дружбу між українським та іспанським народами, а також Голова нашої організації подякував її Величності та всьому народу Іспанії за щиру та незмінну підтримку України.

Під час візиту, наші представники обговорили з  учасниками конференції  проблеми та виклики банків продовольства в умовах перманентної кризи, яка охопила Європу за останні роки.  У дружніх дискусіях з представниками європейських продуктових банків, наші представники донесли поточну ситуацію в Україні, обмінялись досвідом щодо подальшого розвитку фудбанкінгу в Україні.

Президент FEBA Жак Ванденшрік виступив з  надихаючою доповіддю, в якій наголосив на необхідність подальшої гуманітарної підтримки українців. Адже така підтримка та співпраця допомагає розвивати гуманітарну діяльність в Україні.

Важливою подією також був візит до продуктового банку міста Мадрида, одного з найбільших продуктових банків в Європі.

Ми дякуємо FEBA  за організацію заходу такого рівня, за вашу працю, невтомну побудову світу без голоду, та за надану нам  можливість бути частиною професійної спільноти лідерів Фудбанкінгу.

Нехай наша співпраця триває та приносить позитивні результати, які щодня наближатимуть нас до досягнення нашої мети: мирної та вільної України, де голод назавжди залишиться у минулому!