День донора їжі: підсумки та перспективи.

17 травня відбулася пресконференція УФБП на тему: «День донора їжі: підсумки та перспективи».
18 травня 2024 р. від
Валерія Сігуля

У 2023 році Українська Федерація Банків Продовольства ініціювала відзначати День донора їжі в Україні щороку в третю суботу травня.

Цьогоріч в пресцентрі інформаційного Агенства «Укрінформ» УФБП провела пресконференцію на тему: «День донора їжі: підсумки та перспективи».

Головна мета заходу – підвести підсумки співпраці уФБП з міжнародними та українськими донорами.

До зустрічі доєдналися понад 40 учасників, серед яких: уповноважені представники Європейської Федерації Банків Продовольства, міжнародні та українські донори УФБП, а також представники наших партнерських громадських організацій  з 23-регіонів України. 

Зокрема, на заході:

Голова правління УФБП Дмитро Шкрабатовський виступив з доповіддю про досягнення УФБП за час роботи;

Виконавчий директор з розвитку УФБП Анна Тронь зазначила важливість впровадження в Україні Дня донора їжі;

Наші донори Ашан поділилися, чому важлива соціальна відповідальність бізнесу в сфері фудбанкінгу та розповіли про свій досвід співпраці з УФБП;

Партнерські ГО доповіли про ситуації в своїх регіонах, відзначивши внесок УФБП в гуманітарну підтримку постраждалих українців.

Висловлюємо окрему вдячність Президенту European Food Banks Federation - FEBA Жаку Ванденшріку та координатору European Food Banks Federation - FEBA в Україні Софії Варі за потужну підтримку та неоціненний внесок в гуманітарну підтримку населення України!

Дякуємо всім учасникам заходу за щирий та відкритий діалог! 

Запис пресконференції вже доступний за посиланням: https://www.youtube.com/live/ejuBQiXJG4o?si=N4QkpgT-TxL_BNSx